Bloggrace – 100 poster på 100 dagar

Utmanad av Fredrik Wass och hans andra omgång av Blogg100, kommer jag, med början idag att skriva en bloggpost om dagen i 100 dagar. Det är uppgift som jag, förstås, bävar en smula inför men jag tror att det är en välbehövlig övning, som fler borde haka på. För jag kan ju konstatera att det inte bara min blogg som har stelnat i nischning och en tendens att skriva högtravande, långa och överarbetade bloggposter.

Om man ska knö ur sig en bloggpost om dagen kan man inte hålla på så. Det finns inte en chans för mig klämma ur mig en bloggpost om dagen om sökmotoroptimering. De bloggposterna är liksom redan skrivna. Men den här utmaningen ger mig en öppning till att skriva de där andra bloggposterna. De där reflektionerna om min vardag som aldrig blir skrivna annars. Inte för att jag någonsin har varit rädd för att bredda mig tidigare. Under 2010 klagade många av mina mer nischade läsare över att bloggen kom att handla alltför mycket om Sverigedemokraterna, vilket var dumt, för hela den serien var ju en praktisk övning i social SEO.

Men, för att undvika, att någon, som följer bloggen främst för SEO-inläggen, nu känner sig förvirrad, så vill jag påpeka att det går utmärkt att prenumerera på feeden för kategorin sökmotoroptimering via http://www.lindqvist.com/sokmotoroptimering/feed/ och då slipper man alla andra inlägg. Den som vill följa alla de 100 inläggen kommer att hitta dem via taggen #blogg100. Allt enligt reglerna, som är enkla, och lyder så här:

Jag kan redan nu se några problemdagar framför mig. Dels har jag tänkt mig till Prag i slutet av mars, och under de dagarna tänker jag vara helt off-grid. Tills dess kommer jag att förbereda några poster. Sedan kommer jag att ha några extra intensiva arbetsveckor och de dagarna kommer posterna att bli mer av arten dagboksanteckningar. Jag har också länge haft planer på fler videobloggposter, och tänkte att försöka få några sådana igen. Både i form av skärminspelningar och i form av whiteboardfriday-poster.

Men det jag främst hoppas på är att få ny energi ur bloggandet, och att det faktiskt kommer att komma några riktigt bra bloggposter ur den här övningen. Jag hoppas också på att bli insperarad av alla de andra som deltar. Det ser ut att bli över 70 deltagande bloggar! Vill du hänga med, så anmäl dig här!

Jaha. Tack Fredrik för en välbehövlig spark i häcken. Nu kör vi då! (Bara 99 dagar kvar ju.)