Nu aktiverar jag Valfritt igen

De senaste veckornas händelser har gjort bloggen här alltmer politisk. Det var inte riktigt meningen. Det har jag ju egentligen andra ställen för. Valfritt.se är var en politisk blogg utan partipolitisk hemvist. Det är helt enkelt en plats där jag och några andra, som alla skriver om annat på andra bloggar och sajter, har vårt utlopp för politiska texter.

Jag har nu flyttat de mest politiska av de senaste veckornas blogginlägg dit. De inlägg som har en mer teknisk vinkel får stanna, medan de rena åsiktsyttringarna är flyttade. Jag har samtidigt lagt in en redirect till de nya URLarna från alla blogginlägg som jag har flyttat, så om du har länkat till något av dem så kommer besökarna ändå att komma rätt. Allt som krävdes var att jag bytte skribent på de blogginlägg jag ville flytta, och sedan kunde jag exportera alla dessa inlägg och helt enkelt importera dem alla på i ett enda enkelt svep. Genialt. WordPress är så himla smart att även kommentarerna följde med i inläggen som jag har flyttat.

Om du skulle vara intresserad av att prenumerera på RSS-feeden från Valfritt.se så finns den på www.valfritt.se/feed. Det vore roligt om någon eller några fortfarande ville hålla koll på mitt politiska jag. Ännu roligare vore det om du ville vara med och skriva på Valfritt.se. Hör av dig i så fall, eller registrera dig som medförfattare.

Det enda som är lite pilligt i flytten var att fixa redirecterna i .htaccess-filen så att besökare som följer länkar från andra sajter kommer till rätt blogg, men bara för att jag var tvungen att göra det manuellt. Här är bloggposterna som är flyttade och deras gamla respektive nya URLer:

# Alliansen skjöt sig just i foten

Redirect /b/alliansen-skot-sig-just-i-foten http://www.valfritt.se/alliansen-skot-sig-just-i-foten [L,R=301]

# Nu kan bara Folkpartiet fälla förslaget

Redirect /b/nu-kan-bara-folkpartiet-falla-forslaget http://www.valfritt.se/nu-kan-bara-folkpartiet-falla-forslaget [L,R=301]

# FRA-lagen kommer att röstas igenom idag

Redirect /b/fra-lagen-kommer-att-rostas-igenom-idag http://www.valfritt.se/fra-lagen-kommer-att-rostas-igenom-idag [L,R=301]

# Fult politiskt spel

Redirect /b/fult-politiskt-spel http://www.valfritt.se/fult-politiskt-spel [L,R=301]

# Federley säger ”nästan nej”

Redirect /b/federley-sager-ocksa-nej http://www.valfritt.se/federley-sager-ocksa-nej [L,R=301]

# Karl Sigfrid röstar nej (vilket det ju visade sig att han inte gjorde)

Redirect /b/karl-sigfrid-rostar-nej http://www.valfritt.se/karl-sigfrid-rostar-nej [L,R=301]

# Riksbron klockan åtta

Redirect /b/riksbron-klockan-atta http://www.valfritt.se/riksbron-klockan-atta [L,R=301]

# FRA-motståndet inifrån

Redirect /b/fra-motstandet-inifran http://www.valfritt.se/fra-motstandet-inifran [L,R=301]

# Visa ditt stöd för FRA-motståndet på tisdag och onsdag

Redirect /b/visa-ditt-stod-for-fra-motstandet-pa-tisdag-och-onsdag http://www.valfritt.se/visa-ditt-stod-for-fra-motstandet-pa-tisdag-och-onsdag [L,R=301]

De bloggposter jag låter vara kvar är den första i serien, Min transparens är mitt eget val, eftersom den är rent personlig och till stor del återspeglar vad jag försöker göra här på Lindqvist.com och intilliggande sajter. I övrigt är det bara texter som antingen har tekniskt fokus på FRA-frågan eller som behandlar bloggandet kring FRA-frågan som får stanna kvar här på Lindqvist.com: Bloggbävningen kring FRA-lagen rullar vidare, Kolla vilka bloggar FRA själva läser, Heja Bahnhof, Hur undviker man att bli spårad av FRA, Desinformation på DN.se om Riksdagen.se och slutligen Spioneri på Ryssland – inte på terrorister.

Puh. Det var minsann en diger lista av texter som har kommit till de senaste veckorna!