Total panik hos Sverigedemokraterna

Att följa Sverigedemokraternas eskapader på webben är mer utmattande än jag någonsin kunde tänka mig och tar upp allt mer av min tid. Men jag kan inte låta bli, för det är ett område där det har stått still väldigt länge, men där saker nu sker i raketfart, med kurs rakt in i väggen.  Så här ser Sverigedemokraternas nya sajt ut på sverigedemokraterna.se:

Sverigedemokraterna lyckas just nu göra alla fel vad gäller sökmotoroptimering och tillgänglighet och jag känner att jag, efter min bevakning av dem under de senaste veckorna, bara måste rapportera om det, trots att jag inte på något sätt vill hjälpa dem att återta sina positioner i sökresultaten. Just nu vidtar de panikåtgärder som leder till att de huvudstupa är på väg in i en situation där de kan komma att helt och hållet försvinna från sökresultatet på sitt eget namn.

Vi gör en snabb rekapitulering av vad som har hänt.

  1. Sverigedemokraterna.se, den officiella domänen för Sverigedemokraterna ligger i toppen av sökresultatet men fungerar bara som en frame-sajt för sverigedemokraterna.net som också visas en bit ner i sökresultatet.
  2. Sverigedemokraterna.de lanseras och ber om länkar från bloggosfären för att försöka ta förstaplatsen på sökfrasen sverigedemokraterna.
  3. Ganska omgående lyckas sajten, med hjälp av länkar från bloggar och media med konststycket att ta sig in på ganska bra positioner på Googles förstasida.
  4. Sverigedemokraterna presenterar sitt principprogram och får en mängd inlänkar till en undersida på .net-domänen som därför får extra kraft och ersätter .se-domänen på förstaplatsen.
  5. Google inser, när det nu finns fyra sajter som heter sverigedemokraterna.någonting (.se, .net, .eu och .de) att .se-domänen är innehållstom jämfört med de övriga och flytttar ner den långt ner i sökresultaten.
  6. Några script-kiddies utnyttjar ett säkerhetshål som har funnits publicerat på Flashback i minst sju månader till att göra ett defacement på sverigedemokraterna.net, vilket även visas på sverigedemokraterna.se eftersom den sajten bara fungerar som ett ramverk för .net-domänen.
  7. Sverigedemokraterna får panik och stänger ner sverigedemokraterna.net som redirectar med en http refresh till sverigedemokraterna.se
  8. Sverigedemokraterna.se framar in subdomänen http://val2010alpha.sverigedemokraterna.se/

Ni får dra era egna slutsatser om vad som är så fel med dessa panikåtgärder.