Detroniseringen av Sverigedemokraterna är igång

Jag har just läst den mest detroniserande texten som någonsin skrivits om Sverigedemokraterna. Jag är inte förvånad över att det är Magnus Betnér, en av Sveriges bästa satiriska komiker, som har skrivit den, och inte någon grävande journalist. Förvånade verkar däremot delar av presskåren vara. Jag och flera andra tycker att DN bör ta in texten, rakt av, på DN Debatt för en större spridning. SvD, Expressen och Aftonbladet borde också ta in den.

Vad Magnus Betnér gör, är att ta Sverigedemokraterna på orden, och faktiskt räkna som de gör, vilket (han är noga med att påpeka) är ett helt vansinnigt räknesätt eftersom man räknar in helt normala samhällsutgifter som inte har någonting med invandring eller flyktingmottagning att göra. Samtidigt räknar Betnér på intäkterna av invandringen och visar på ett mycket elegant sätt att invandringen med råge bär sina egna utgifter.

De positiva kommentarerna strömmar in. Några få SD-anhängare har också kommenterat Magnus Betnérs text, men med fullkomligt irrelevanta påhopp på andra kommentatorer eller på Magnus Betnérs kvalitéer som komiker. Det syns inga kommentarer från SD-håll som har något som helst att invända mot Magnus Betnérs siffror.

Dags att förpassa de sverigedemokratiska idéerna till papperskorgen

Sverigedemokraterna i papperskorgenLåt oss se till att Magnus Betnérs text blir proppen som vi drar ur den sverigedemokratiska tunnan. Låt oss en gång för alla förpassa det sverigedemokratiska sättet att se på invandringen till soptunnan.

Själv har jag en t-shirt med det här motivet till höger på ingång. T-shirten finns inte att köpa i någon butik, och jag har inte heller öppnat någon Cafépress eller spreadshirt-butik med dem eftersom det skulle inkräkta på sverigedemokraternas varumärkesskydd. Däremot har jag beställt den från en privat butik på Cafépress.com. Det kan du också göra. Det funkar lika bra på Spreadshirt.se.

Du kan ladda ner ett kit med tryckbara filer i eps-, pdf- och png-format från den här länken. Du är också välkommen att hämta någon av PNG-bilderna från mitt Flickr-konto (eller att helt enkelt använda någon av småbilderna här under om du hellre vill det). Gör något med dem vettja! Var kreativ och hjälpt till att visa att det nu är på tiden att vi förpassar sverigedemokraterna tillbaka till soptunnan.

Och du! Om du använder bilden till något kul, så kan du väl komma tillbaka till den här bloggposten och berätta om det?

Slutligen: All cred till @freddegradde som gjorde ut EPS-filerna från min luddiga skiss.

sverigedemokraternasverigedemokraternasverigedemokraternasverigedemokraterna

Läs alla fem delarna i Magnus Betnérs serie om Sverigedemokraterna:
Sverigedemokraterna – Del 1
Sverigedemokraterna – Del 2
Sverigedemokraterna – Del 3
Sverigedemokraterna – Del 4
Sverigedemokraterna – Del 5

 • Patrik, Ängelholm

  Om det är vad ”detronisering” sjuklöveranhängarna kan uppbringa mot SD nu i slutspurten, så behöver SD inte vara så oroliga. Jag kollade lite snabbt vad Betnér skrivit och det är en gäspning. Oftast bemöter han en halmdocka, d.v.s. något SD faktiskt inte står för såsom han beskriver det. I de fall han verkligen bemöter SD-argument, så är det något som lätt kan pulvriseras i verklig debatt, och som väljarna genomskådar av sig själva.

  Klart att en pöbel hejar på honom för att han är känd, men det är ju lika förutsägbart som det han skriver. Han övertygar inga nya. Del 5 i textsvadorna nu… av hur många delar? 27? Kvantitet kan aldrig ersätta kvalitet.

 • nikkelindqvist

  Men Sverigedemokraterna står fullkomligt svarslösa och det i den mest centrala av sina frågor. Den enda frågan? Eller är det i själva verket, som så många av oss har misstänkt, att SD egentligen inte har några ekonomiska argument utan att det faktiskt bara rör sig om ren och skär främlingsfientlighet och rasism?

 • Patrik, Ängelholm

  Så är det ju inte. SD's skuggbudget är 80 sidor lång och handlar om långt mer än invandringspolitiken. För den som tror SD är ”svarslöst”, alternativt vill få en snabb överblick av var SD står i ett antal frågor, rekommenderar jag även SD's svar på de 100 frågor som Alliansen ställt till de rödgröna.

  Båda återfinnas enkelt på partihemsidan http://sverigedemokraterna.se/

  Främlingsfientlighet och rasism… folk är immuna mot de begreppen och vet sedan länge att de används av PK-folk mot allt och alla som andas kritik mot invandrings- och inte/segre-gationspolitiken.

 • nikkelindqvist

  Men hela den sverigedemokratiska skuggbudgeten är ju ett skämt där ni i efterhand har lämnat en stor fet brasklapp om att ni inte har resurser för riktiga riktiga beräkningar, och den som läser era hundra svar inser snabbt att de nästan uteslutande är en lång uppräkning av saker ni inte har föreslagit.

  Jag skulle gärna vilja passa på och fråga dig här och nu vad ni har för framtidsvisioner. Vad vill ni med Sverige? Hur vill ni att Sverige ska vara i framtiden?

 • http://grenfeldt.com Jonas

  Gäsp. ”Patrik, Ängelholm” är ute och fajtas i kommentarssektionerna igen, och har efter bara två kommentarer redan spelat PK-kortet.

  Mycket bra och mycket viktigt att vi för fram SD-argumenten i en saklig debatt, vilket ju är exakt det Betnér gör. Och att på allvar hänvisa till ”skuggbudgeten” är ju att peka på det som i själva verket hänger ut SD som ett oseriöst parti.

  Ser fram emot en liten debatt med Patrik på min blogg nästa gång jag skriver om SD, väl mött.

 • nikkelindqvist

  Härligt Jonas! Jag hänger på låset.

  Ja, skuggbudgeten, de 100 innehållstomma svaren och PK-kortet. Pang
  boom. Jag som tyckte att just den här bloggposten var lite extra
  inkorrekt…

  Men som vanligt inga svar om Sverigedemokraternas visioner om Sverige.
  Jag brukade tro att de hade sådana men ville mörka dem. Numera tror
  jag helt enkelt inte att de har några.

 • Tjabo

  jag inte sverigedemokrat, men på en punkt har sverigedemokraterna rätt, och det är om att begreppen rasist och främlingfientligt nu blivit så urholkad begrepp att de betyder absolut ingenting längre

  för femton år sedan skulle jag blivit förbannad om någon skulle kalla mig främlingsfientlig eller rasist, jag samma åsikter du som nu om invandrare och invandring, nu för tiden blir jag bara glad och stolt när någon pk-skadad individ kallar mig rasist och främlingsfientlig

 • Pingback: Nikkelin – 2010-06-30 « nikkelin lifestream

 • http://mittenradikalen.wordpress.com/ MR

  Statsvetaren Anders Sannerstedt tillhör dem som inte delar er uppfattning. Gör gärna en jämförelse mellan SD's skuggbudget och den rödgröna, så er kritik kan ställas i relation till något.

  PK-kortet slutar jag spela ut den dagen ni slutar använda mekaniska stämplar mot meningsmotståndare, vilket ju är en bärande del i er politiska korrekthet.

 • nikkelindqvist

  Blir du glad för att bli kallad rasist?
  Blir du glad för att bli kallad främlingsfientlig?
  Blir du glad om jag tycker att du är rätt konstig? PK – Pretty Konstig :-)

  Vad är en PK skadad individ?
  Tycker du att det är vad jag är? Tycker du att det är korrekt som beteende
  att springa efter SD med blåslampa? Då tror jag att även begreppet PK har
  skruvats några varv för långt. PK är inte motsatsen till SD-anhängare vet
  du. Har aldrig varit.

 • nikkelindqvist

  Och hur var det med framtidsvisionerna då. Har ni några eller hur var det?

 • nikkelindqvist

  Du förstår jag är varken rödgrön eller alliansanhängare. Jag varken
  socialdemokrat, vänsterpartist, miljöpartist, moderat, kristdemokrat,
  centerpartist eller folkpartist, så jag är inte intresserad av vad vilka
  experter du än kan släpa fram tycker om SD jämfört med de andra partierna.

  Jag är intresserad av vad Sverigedemokraterna har för framtidsvisioner. Hur
  vill ni att framtidens Sverige ska vara?

 • Jakob

  Lite konstigt räknat måste jag säga. Alla utrikesfödda ska bara försörja varandra? Ska dom inte bidra till övriga samhällsfunktioner? Min kompis har en inflyttad amerikansk man som jobbar på investmentbank och tjänar sjuka summor, hans skatt ligger alltså som underlag i Magnus uträkning?

  Problemet är inte invandrarna, problemet är integrationen, och på det sätt som vi buntar ihop våra invandrare i tröstlösa förorter. Korkade påhopp på SD gör att frågan inte diskuteras seriöst bland de partier som faktiskt finns i riksdagen, det blir bara ett svart/vitt ställningskrig.

  Katastrof för oss alla.

 • Tjabo

  Måste du vara så hysterisk? Jag har ingen aning om du är pk-skadad eller inte, men använder du cykelhjälm, anser att vapeninnehav skall vara förbjudet, samt äter sex till sju skivor bröd om dagen, då är du pk-skadad JA!

  Jag skiter i sjuklövern följer efter SD eller inte, ty jag ska inte rösta på vare sig sjuklövern eller SD, ty dey är frågan om samma jävla skit, och SD:s såkallade främlingsfientliga politik är på ett ungefär detsamma som de danska socialdemokraternas politiska program för invandring, inga kallar de danska socialdemokraterna för raister.

  Jaja, jag gillar att äta negerbollar, en neger är en neger, det är fel att släppa in så mycket påstådda flyktingar och tvinga oss andra att försörja dem och i och med det så är jag väl i någras ögon en såkallad rasist. Det känns det riktigt bra att vara.

  Tittar man i ordboken är en rasist en person som värderar olika mänskliga raser olika, det har jag aldrig gjort, men det som står i ordboken det har ju såna som dig glömt bort för länge sedan, så sieg heil på dig.

 • nikkelindqvist

  Tror du läste posten väldigt dåligt. Även med SDs sätt att räkna och med
  alla siffror i ekvationen skruvade så att de ska vara till SDs fördel, så
  visar han ju att invandringen går med vinst.

  • Pedeate1

   mer invandrare i Sverige,tyckerr jag att bähövs mer och mer,men dom som SD börde vara på mental eller psykisk motagnin inskrivna,istelet att,ställa problem för Sverige,för dom är rasister,nacister osv,hur många fins såna meniskor i Sverige så flera tusen gånger mer fins dom som är ej rasister ock nacister,så SD kan bara suga kuk oss invandrare,

 • nikkelindqvist

  Tack för din definition av PK-skadad. Jag använder cykelhjälm när jag cyklar
  i Stockholms innerstad i övrigt passar jag inte in på den.

  Jag frågade dig inte om en definition av ordet rasist. Rasism har jag full
  koll på nämligen. Jag växte upp i ett land där rasismen var ordentligt
  uttalad. I ett land som praktiserade apartheid, så jag vet precis hur dålig
  rasismen är.

  Det var du som sade att du var glad över att bli kallad rasist och du verkar
  ju passa in fint där i det sammanhanget. Men jag blir nyfiken. Var var du
  för 15 år sedan? Varför blev du upprörd då men glad idag?

 • Tjabo

  I början av nittiotalet (som den otäcka rasist jag är) var väldigt engagerad i att hjälpa människor i Bosnien (det var ju krig där då).

  Jag samlade in pengar, kläder, skor, filtar med mer ty sådant är bra för dem som är på flykt.

  Fast det var ju min otäcka rasism som du skulle runka i, i början av nittiotalet då trodde jag att rasism innebar att sätta olika värden på olika människor, det gjorde jag inte då, det gör jag inte nu.

  Nu för tiden är rasism istället att tycka att ett land som Sverige skall ha en liknande invandring (flyktingmotagande) som sina grannländer Norge och Finland, jag tycker att Sverige ska ha det, så nu är jag visst rasist men det skiter jag i.

 • http://grenfeldt.com Jonas

  Nej, de vill väl bara bevara sverige svenskt, vad nu det är..?

  Skrev ett eget inlägg om Betnér och SD nu, använde en av bilderna i inlägget ovan (länk till dig genom den såklart), säg till om du vill att jag tar bort den.

 • nikkelindqvist

  Bra bloggpost! Behåll bilden för guds skull, och var inte rädd för att länka in till dig själv heller: http://grenfeldt.com/om-magnus-betner-och-hans-

 • http://sverigedemokraterna.se/ Johan Svensson

  Jan Ekberg, professor i nationalekonomi, har räknat på rubbet, både kostnader och intäkter i form av skatter och moms och kommit fram till en nettokostnad för invandrarbefolkningen på ca. 40-60 miljarder om året.
  Anser du att en komiker är mer trovärdig i ekonomiska beräkningar än en professor i nationalekonomi? I så fall, varför då?

  Jan Ekbergs ESO-rapport: http://www.eso.expertgrupp.se/Uploads/Documents

 • nikkelindqvist

  Ja det kan man ju fråga sig. Gillar du professor Ekbergs övriga uträkningar? Han är väl den som har sågat Sverigedemokraternas skuggbudget på absolut bästa sätt.
  http://www.newzglobe.com/sv/artikel/20100602/pr

  Jag ser att du i stort sett återpublicerar ”Nisse Hults” kommentar från Magnus Betnérs bloggpost och eftersom Nisse Hult redan har fått så många bra svar så tar jag väl, och likt dig, pekar vidare till de svaren istället:
  Nisse Hults kommentar (nästan identisk med din): http://www.magnusbetner.com/2010/06/sverigedemo
  Och några av de svar som jag tycker kan passa:
  http://www.magnusbetner.com/2010/06/sverigedemo

  Fortsätt gärna tråden om siffrorna hos Magnus. Jag har inte tagit fram dem.
  Det behövs inga finansiella argument för eller emot människor enligt mitt sätt att se på det.
  Jag tycker inte ens att det går att tlllämpa siffror på värdering av människovärde.

 • http://sverigedemokraterna.se/ Johan Svensson

  Frågan var om du litar mer på en komikers uträkningar än uträkningar från en professor i nationalekonomi.

  Magnus slutsats är att Sverige till och med tjänar på invandringen och Ekbergs undersökning visar på en kostnad på 40-60 miljarder netto.

  Det är säkert en del fel i Sverigedemokraternas skuggbudget, men varför tar du upp det, skulle hans uträkningar på 40-60 miljarder helt plötsligt bli fel för att han räknat på SD:s skuggbudget?

  Svara istället på min fråga.

 • nikkelindqvist

  Jag tycker att Magnus Betnérs hela resonemang visar hur Sverigedemokraterna
  står med rumpan bar i sin mest centrala fråga.

  Det går inte att svara ja eller nej på din fråga eftersom de inte räknar på
  exakt samma saker. Men ja! Jag liter på Magnus Betnér och hoppas att han
  låter sig övertalas av något av de partier han står mest ut med att faktiskt
  påbörja en politisk bana.

 • Jakob

  Nu var det nog du som läste dåligt.

  En amerikansk höginkomsttagare som jobbar i Sverige används i Betners beräkningar som en stor minuspost mot invandringskostnaderna. Samma sak med finnarna som jobbar på byggen…

  ”Nu drar vi av skatten som gruppen “utlands födda” betalar och kommer enligt statistiken från SCB fram till att 942 502 utlands födda människor tillsammans betalar drygt 50 miljarder i skatt. ”

  Det är ju rätt dåligt att nästan en miljon människor bara betalar 50 000 kr var i inkomstskatt. Detta i en grupp som även innehåller en stor andel höginkomsttagare?

 • http://sverigedemokraterna.se/ Johan Svensson

  Frågan var ju hur mycket invandringen kostar. På ena sidan har vi en Professor i Nationalekonomi, med ett flertal utredningar om just denna fråga bakom sig, och på den andra sidan har vi en komiker. På något sätt måste man komma överens om hur uträkningen skall göras. Det blir snett om det hela tiden används olika måttstockar. Mest trovärdig bör den vara som har mest erfarenhet, eller hur. Annars kan jag, som likt Magnus inte heller har någon särskild utbildning i nationalekonomi, göra en egen uträkning och komma fram till att kostnaden blir 200 miljarder. Men hur trovärdig är en sådan uträkning?

  Men ok, jag har fått mitt svar, håller för övrigt med dig om att det skulle vara kul om Magnus skulle påbörja en politisk bana. Sverige behöver fler färgstarka personen inom politiken.

 • nikkelindqvist

  Jag litar föga på nationalekonomer. Någonsin faktiskt. Vi kan alla räkna som vi vill och det intressanta här var ju att Magnus Betnér räknade som SD vill, inte som han själv vill.

  Men, jag vänder mig mot att räkna människor som kostnader. Hur mycket kostar ADHD? Hur mycket kostar de rödhåriga? Hur mycket kostar rökarna? Hur mycket kostar muslimerna? Hur mycket kostar judarna? Hur mycket kostar samerna? Hur mycket kostar gamlingarna?

  Jag tycker trots allt fortfarande att det är mer intressant att diskutera detta på Magnus bloggpost istället för här.

 • http://sverigedemokraterna.se/ Johan Svensson

  Eftersom du låst möjligheten för mig att svara på ditt meddelande startar jag en ny kommentar för att svara dig. Jag försöker därmed undgå din lilla censur och få fram mitt meddelande ändå. Kanske är jag Piratpartist ändå…:-)

  Nationalekonomi handlar helt enkelt om hushållning med knappa resurser. Kassan (Sveriges) är inte oändlig utan ibland måste man prioritera vissa delar. Då görs tyvärr ibland kostnadsbesparingar på gamla och beslut om att sjukhus skall läggas ner eller flyttas trots att det troligtvis skulle spara liv i framtiden. Sådana uträkningar är inte konstiga eller unika utan har tillämpats länge och i stort sätt i alla länder. Sedan kan man tycka att det är fördjävligt men det är helt enkelt så verkligheten ser ut.

  Det har aldrig varit tal om att räkna på vissa grupper såsom muslimer eller judar och enda anledningen till att du tog upp det var att föra tankarna till Nazityskland och därmed antyda att varje uträkning av kostnaderna skulle på något sätt föra tankarna till Nazism. Knepet kallas förövrigt för Guilt by association.

  Saken är den att vi alla kan inte räkna hur vi vill, i alla fall inte om det ska vara trovärdigt. Mitt exempel på 200 miljarder tyder väl på det. SD har aldrig på egen hand gjort någon sådan undersökning, utan har som underlag för sin skuggbudget bl.a Ekbergs undersökning. Så det stämmer helt enkelt inte det du säger att Magnus räknat som SD vill.

 • Henrik Sjöstig

  Jag tycker att Magnus Betnér har tabbat sig ordentligt med sin ”del 5”. Hela hans resonemang utgår från att man betraktar alla ”utrikes födda” som en egen stat, där alla invånare i denna stat betalar skatt till en gemensam pott varifrån de egna statsmedborgarnas behov av migrationskostnader, sjukvård och polisingripanden finansieras.
  Denna stat och dess statskassa står helt fristående från det övriga svenska samhällets utgifter såsom vägbyggen och andra infrastruktursatsningar, statsfinansierad forskning, internationellt bistånd, politik och förvaltning, samt alla andra utgifter som ett samhälle har.

  Istället öronmnärks varenda skattekrona från de ”utrikes födda” till att finansiera en fortsatt invandring samt försörjning av de som invandrat tidigare.

  Detta är mycket naivt, och bygger dessutom på att Sverigedemokraterna också delar upp människor efter ”utrikes födda” respektive ”icke utrikes födda”. Istället innebär SD:s princip om öppen svenskhet att man ”blir svensk” när man assimilerat sig till det svenska samhället, lärt sig språket etc. Det blir då i princip ointressant vem som är utrikes född.

  De ”utrikes födda” som arbetar och betalar skatt måste också vara med och betala övriga kostnader som är skattefinansierade, och man kan därför inte säga att dessas skattemedel enbart bekostar invandringen.

 • nikkelindqvist

  Ja den dan SD kan bestämma sig för en definition för vem som är svensk så kanske du får rätt. Den som idag försöker följa Sverigedemokraterna får olika bilder beroende på vem som uttalar sig.

  Jag tycker nog at Magnus Betnér träffar väldigt rätt om man ser till alla de som hänvisar till de liknande beräkningar som har gjorts.

  Efter att ha läst om Sverigedemokraternas aktiviteter på Gotland nästa vecka så funderar jag på hur snart religion måste listas som en av paramerrarna i definitionen av svenskhet… Kan man öht vara svensk och muslim?

 • Pingback: SD i papperskorgen – vi får inte sitta tysta | Cecilia & Livet

 • Roger Svensson

  Nej, Magnus Betnér bör nog hålla sig till underlivshumor som han behärskar till fulländning och inte försöka sig på nationalekonomiska beräkningar! För den som är intresserad av en seriös genomgång av forskningsläget ang. invandringens kostnader rekommenderas i stället Sakine Madones och Anja Fridholms sammanfattning som finns här:
  http://www.skattebetalarna.se/LinkClick.aspx?li

  För att illustrera de olika beräkningsmodellerna som använts kan man jämföra med att du skall göra en bilresa. En bekant med familj hänger med utan att betala något och du bjuder på lunch under resan. Vad är då din kostnad för att du lät din bekant med familj följa med och bjöd på lunch?

  1. Solidaritets-modellen (Jansson): Även om resan i sig i blev dyrare för att du tog med en bekant med familj så är det inte helt orimligt att räkna med att dessa skall betala sin andel av vad resan kostar. Om dessa inte betalar något alls, eller mindre än sin andel av reskostnaden, så står ju du, helt eller delvis, för deras resa, och detta plus att du bjöd på lunch räknas som en kostnad för dig.

  2. Cash-flow modellen (Ekberg): Enbart extrautgiften för att du bjöd din bekant med familj på lunch räknas som en kostnad, resan i sig räknas inte med eftersom den inte blev dyrare för att din bekant med familj följde med.

  3. Investerings- eller livscykel-modellen (Storesletten): Här ses att din bekant med familj följde med på resan och blev bjudna på lunch som en ”investering”. Från din kostnad för denna ”investering” dras den beräknad framtida ”avkastningen” (t.ex. du räknar med att din bekant kommer att bjuda dig på bilresa och lunch i framtiden).

  Det är inte möjligt att komma överrens om vilken av dessa modeller man skall använda för att fastslå hur mycket invandringen kostar. De visar ju olika saker, de motsäger inte eller varandra utan kompletterar varandra. Skall man få en bra bild så är alla tre beräkningsmodeller relevanta att studera. Alla tre visar t.ex. att dagens invandring är utgift för samhället, dock får man naturligtvis fram olika kostnader. Det går faktiskt inte att ta fram EN siffra som visar hela sanningen!

 • Pingback: Sverigedemokraterna vecka 26 | Sverigedemokraterna.de

 • nikkelindqvist

  Jag tycker att Magnus Betnér visar just det med sitt inlägg. För SD har ju faktiskt aldrig utnyttjat sina egna kanaler till att räkna själva. Det vore väldigt intressant om de någon gång gjorde det.

 • Roger Svensson

  SD gör ju faktikst klokt att, till skillnad mot Magnus Betnér, låta opartiska peroner som behärskar nationalekonomi göra beräkningar, annars kan dessa knappt tas seriöst. Magnus Betnér och du är ju parter i målet och ingen förutsättningslösa sanningssökare. Det ligger ju helt i hans och ditt intresse att skönmåla situationen för att passa er politiska agenda.

 • nikkelindqvist

  Jag tror inte att jag och Magnus Betnér har en gemensam agenda, annat än att kasta Sverigedemokraterna dit de hör hemma. Rätt ner i papperskorgen.

 • http://twitter.com/Jerlerup Torbjörn Jerlerup

  Jag gjorde ett inlägg om rasism där jag använde din figur: http://ligator.wordpress.com/2010/07/05/framlin

 • nikkelindqvist

  Stort tack! Den är bokmärkt :-)

 • http://www.air-jordan-18.com air jordan 18

  adidas arenas Signature thread! I'm not agree you standpoint,but toally approve your view!Anybody has his own dream,someone makes them reality ,another leaves it just dreams.So it lie on how hard you distribute,how long you persist! This post make a way to lead to success,any only insist on studying new knowledge and digest them for your own that can make you gradually growing up ,thank you for this outline,it will be very useful for those who are in the lost!

 • http://www.allende.se/blog/ morpheo

  Det sorgliga är att det inte är några nyheter Magnus kommer med. Det positiva är väl att folk kanske äntligen börjar lyssna nu.

 • Pingback: Toppluva mot Sverigedemokraterna

 • Pingback: Från idé till t-shirt-butik på 24 timmar

 • Hanna

  jäkligt humoristiskt sida med bra motargument, bra ”svar på tal”
  detta ska jag använda till debatten i skolan (:
  lycka till alla SD-väljare, tror inte folket i Sverige bara blir dummare och dummare för varje år att dom gärna väljer SD som regering. SD’s politik vore exakt ingenting om det inte vore för invandringsfrågorna 😉

 • Emmiz_love

  Vi vet ju alla vad sommarens höjdpunkt är .. att sola och bli brun, ja den där härliga gyllenebruna färgen, jaa då kan man väll säga att svenskarna tävlar och om vem som e brunast..
  men vad händer när naturligt bruna folk kommer till Svergie? alltså ingen skillnad, förutom att dom är inte bleka, utan redan bruna, kanske bruna ögon och svart hår. men annars är dom lika mycket människor för det, och även om dom inte kan svenska språket, de idiotförklarar dom inte för det, för dom har lika mycket känslor som oss för det.

  och sedan är ju alla människor olika, alla har sitt egna unika utseende o personlighet, och det är väl bara lärorikt om man kan lära sig av andra, och se att det finns flera slags folk, och inte bara vi svenskar som stänger in oss, o allt ska vara lagom, o att sticka ut eller vara lite stolt över sig själv slutar bara med bitchblickar och skitsnack. men om någon polack (alltså inget förolämpande) kommer till svergie, eller någon annan som ändå har rätt så svensk utseende, då blir det inte så jobbigt, för dom är vita och då spelar det ingen roll. Detta bevisar bara att vi inte har utvecklats sedan Columbus tid, slavhandel med dom svarta. Eller de värsta åren i USA, under 50, 60-talet, svarta o vita kunde inte änns åka samma buss… alltså har vi inte blivit smartare sedan dess?
  Alla är lika mycket värda, varsig du e grön, eller randig.

  Sd, kolla på er själva innan ni hittar fel på alla andra. Att fokusera på en ända fråga, ska det kunna hjälpa och förbättra hela Svergie…?!

 • Pingback: Världens bästa e-handlare. | Nabil El Alaoui Sossey.

 • Pingback: Sverigedemokraterna.de – sammanfattning och överlämning

 • Pingback: Pressklipp och en musikvideo om Sverigedemokraterna | Pontus hörna

 • Pingback: Twitterelit eller hur mitt flöde blev ett dagis | Pontus hörna

 • Pingback: Hjälp till att fixa SDs åsiktsregister – skicka en bild till Jimmie | Deepedition

 • Pingback: Dags för skrivande i det lite längre formatet | Pontus hörna

 • Pingback: Twitterelit: eller hur mitt flöde blev ett dagis | Webbstrateg.nu

 • Pingback: Pressklipp, t-shirts och en musikvideo om Sverigedemokraterna

 • manne65

  Dagens massinvandring, lönsam? Behöver du verkligen siffror för att begripa att den inte är det, öppna ögonen!

 • www.kjorlingwine.com

  Go Nikke! Som så ofta annars håller jag helt med dig!

 • Pingback: Försöker sverigedemokraterna tysta meningsmotståndare? - Kims osorterade tankar

 • Pingback: Försöker Sverigedemokraterna tysta meningsmotståndare? - kimthecynic

 • Pingback: Detta hände i Sverigedemokraterna 2013 | Sverigedemokraterna har fel

 • pelleknopp

  Sparar din vackra bild för eventuell framtida användning på http://invandrardemokraterna.jimdo.com/ eller https://twitter.com/partietID MVH // ID-webbredaktör Pelle