Getupdated köper länkar för sökmotoroptimering

Getupdated köper länkar genom sitt affiliate-nätverk Affiliator. Priset är 100 kr per länk, varav 50 kr betalas ut så snart Google indexerat länken och 50 kronor betalas ut när länken har legat i Googles index i sex månader. Så här ser erbjudandet ut:

getupdateds länkerbjudande via affiliator

Getupdated köper länkar via sitt affiliate-nätverk Affiliator

Ordet som Affiliator vill placera sig på är alltså sökmotoroptimering och sidan som de vill ha länkkraften till är deras huvudsida om sökmotoroptimering.

Det är väldigt förvånande att Getupdated beter sig på det här viset. Ingen kan ha missat vad Google tycker om sajter som organiserat köper länkar för att placera sig bättre. Google kallar detta för ”link schemes” och de är väldigt tydliga med sin åsikt om vad de tycker om det och hur det bryter mot Googles riktlinjer.

Getupdated är förstås i sin fulla rätt att köpa länkar till sin sajt med ordet sökmotoroptimering.  Och om man tittar på hur de har förändrat sina placeringar på sökfrasen sedan i januari, så kan man tyda det som att Getupdated har vunnit positioner.

Getupdated har den gula linjen, den här sajten har den röda.

Betyder det då att Google inte bryr sig om länkköp? Nja. Jag vet inte jag. Det har egentligen inte skett några stora förändringar i sökresultatet för sökfrasen sökmotoroptimering. Getupdated har praktiskt taget inte vunnit några positioner, utan mycket tyder på att Getupdated har klättrat eftersom konkurrerande sajterna som syns på frasen har tappat sina postioner.

Det ser heller inte ut som om Getupdated har fått ett särskilt massivt genomslag för sitt länkköpande. Å andra sidan är länkprogrammet fortfarande rätt nytt. Dessutom har många av de bloggar som deltar i det här programmet avindexerats av Google. Det exempel som @lassegw visar i sin bloggpost om Getupdated finns kvar. Det finns helt säkert massor av fler där ute, men det känns inte som om de gör så mycket nytta. Ännu så länge kan jag inte hitta någon stor uppgång i antalet länkar mot Getupdated.

Men det spelar ingen roll. Om Google menar allvar med sina regler, så borde det räcka med att de hittar affiliate-programmet för att omedelbart plocka bort Getupdated från sitt index i tre månader, eller så.

 

 • http://gplusworld.blogspot.com Anders Stolt

  Jag har i vilket fall som helst plockat bort dem från min lista av affiliate-nätverk. Tack Nikke för posten. 

 • http://www.alexseo.se/ Alexander Edbom

  Haha, jag gillar hur ni bråkar om ”sökmotoroptimering”, man vet aldrig vem som ligger först imorgon :)

 • Pingback: Öppet länkköp av Getupdated

 • pralbin

  Vilken webbtjänst/vilket program använder du för att få den graf du har i bilden?

  • http://www.lindqvist.com/ Nikke Lindqvist

   Det är Ranktracker. Ett bra verktyg, men rätt så dyrt.

 • http://propertymarbellaapartments.com/ Lennart Heleander

  Hejsan Nikke,
  Det är väl inte första gången som getup skjuter sig själv i foten.
  //Lennart

 • Charles Lumley

  Än en gång trampar GetUpdated i klaveret. Sanslöst att de får kunder, och finns kvar i Google’s index. Tror de tar priset för minst seriös stor aktör.

 • Pingback: Vecka 17 – Behöver vi ens säga det? - PRODUKTION203

 • Berntuya

  Inte förvånad. Grundaren är inte affärsmässig och letar nog genvägar trots att det är olagligt.

  Bernt

  • http://www.lindqvist.com/ Nikke Lindqvist

   Olagligt är det inte. Bara otroligt dumt, om det ska verka som om man har bra koll på vad Google gör. Jag skulle ju aldrig våga anlita någon som spelar så högt med sina egna placeringar. Jag säger absolut inte att de skulle spela lika högt med kundernas placeringar, men om jag var en potentiell kund, så skulle det vara en stark varningssignal.

 • Pelle

  Onödigt och riskfyllt. När ska någon sätta ficklampan i ansiktet på alla oseriösa sökrådgivare?

 • Klas Malm

  Jag har köpt på 50lappen.se och det har fungerat bra

  • http://www.lindqvist.com/ Nikke Lindqvist

   Intressant. Köpt länkar? Vad är det du vill att sajten ska synas på då? Jag ser ju vad du har för rubriker i menyn till höger? Är det de sökfraserna som du ser som dina primära? Eller är det främst annonserna du vill ska synas i sökresultatet?

  • http://www.lindqvist.com/ Nikke Lindqvist

   Dum fråga. Glöm den. Tittade efter själv och det jag verkligen undrar är över allt detta kommenterande under namnen Johanna, Jonte, Crille och Christer, liksom alla dessa follow-länkande annonser utan title, och varför du inte verkar ha skaffat en enda länk till en undersida?

 • Vårsolen

  Tack för att du belyser dessa problem men resultaten blir än värre än vad de har tänkt. Tittar man på länkfarmar typ www. accessen .se och www. accessen .eu.

  Trist för de kunder, (många stora med starka varumärken) som betalt dyra pengar för denna typ av länkfarmar, den dagen Google ser detta kan många stora svenska företag bli som interflora.