Google TV – din TV får en hemsida

Idag puffar Google för Google TV från förstasidan av Google.com…

…och det var väl bara en tidsfråga innan Google skulle ge sig på TV-apparaterna. Google TV presenterades första gången redan i maj i år. Men nu är det tydligen dags för skarpt läge. ”The last screen to get liberated skriver Google själva i sin marknadsföring.

Jag sitter och lyssnar på ett föredrag om hur medierna blir en del av affären på Internetdagarna, och det handlar förstås om att medierna sträcker sig ut på nätet och utanför nätet, om inlåsningen som Amazon försöker med i sin Kindle och som Apple på sitt sätt har i App Store just som jag upptäcker presentationen av Google TV på www.google.com/tv/.

Och plötsligt så skapar Google en helt ny sorts optimering, och skriver om Google TV Web Site Optimization Guide. För nu gäller det att optimera inte bara appar, utan även våra webbsajter för att bli tv-mässiga.

Hemma hos mig är TV.nu väldigt ofta öppet från någon av de 3-5 datorerna i TV-soffan. Det är klart att man ska kunna söka efter TV-utbudet direkt på teven och inte behöva begränsa sig till det smala utbud som ens kabelleverantör tillhandahåller.

Det här kommer att bli kul. Google TV-bloggen har absolut en plats i mitt flöde från och med nu. Och jag längtar efter en svensk smak av Google TV.

 • Pingback: Nya utmaningar med ny TV | Enckelli

 • Boris

  Vänta, TV? Är det dendära burken som den äldre generationen sitter som fastnaglad vid om kvällarna?

  Kan någon ruska liv i en döende mediaform så är det väl google. Ser najs ut. Vill ha.

  Men om den svenska marknaden någonsin ser röken av detta blir det garanterat i en rejäl flopp. Vem vill ha googleTV om allt man ändå har att välja på är fjortisfylla i ”Kungarna på Tylösand” eller grågagg i ”Här är ditt liv”?

  • http://www.lindqvist.com/ Nikke Lindqvist

   Det är ju just det som är den stora skillnaden. Teven är bara en stor skärm
   som står placerad så att familjen kan samlas kring att se samma sak
   samtidigt. Den ska inte vara begränad till reklamkanalernas hjärnlösa utbud
   utan ska kunna ta in hela det enorma utbud som finns därute, på ett sökbart
   och hanterligt sätt.

 • http://mediascreen.se/ Marcus Andersson

  För mig verkar det dock mer logiskt att föra in TVn i datorn än internet i TVn, men så lever jag ju i ett singelhushåll där hela familjen får plats runt laptopen…