Häng med till WordPress Meetup i Norrköping

Den 25 maj ska jag medverka på WordPress Meetup i Norrköping, ett evenemang som jag tror mycket på. WordPress har under de senaste åren gått från att vara ett bloggverktyg till att bli ett allt starkare verktyg för all sorts webbpublicering. På Carnaby rekommenderar vi så gott som uteslutande WordPress som CMS när vi hjälper kunder med funktionsspecifikationer för nya webbplatser och på Hippies har vi helt specialicerat oss på WordPress.

Talarlistan är bara halvklar hittills, men förutom mig finns hittills Urban Lindstedt, Mattias Stahre, TDH, Erik Johansson, Albert BertilssonVincent Boiardt och Anders Abrahamsson. på talarlistan. Jag hoppas att också få upp Christian Bolstad på scenen.

Var är brudarna? Ja det kan man faktiskt undra. Jag har verkligen jobbat på att få Ann Lickander att prata. Det hade varit kul. Hon är så himla duktig och jag är så glad att arbeta med henne. Det vore också kul att få upp Anna Johansson på scenen, men jag törs inte prata om någonting annat än det nya bygget hon håller på med för Destination Sigtuna (som nu ligger i Flash).

Jag skulle också gärna vilja se att Angry Creative-gänget lyckades locka dit Jocke Jardenberg för att prata om varför det saknas offentligt stöd till Open Source-projekt som WordPress medan staten faktiskt aktivt stödjer Episerver.

Mitt föredrag

Mitt eget föredrag kommer att heta 10 saker jag önskar att alla WordPress-utvecklare byggde in i sina teman. Det handlar förstås om sökmotoroptimering, och det skulle förenkla så himla mycket om alla utvecklare lade in min kom-ihåg-lista i sina WordPress-teman. Det handlar ofta om rätt simpla grejer, och ofta finns några av dem på plats, men sällan alla, och det gör oss beroende av SEO-plugins, som alltför ofta krockar, slöar ner och ibland är helt uselt kodade.

Jag har tidigare, på WordCamp Stockholm, pratat på samma tema, men då mycket mer allmänt. Den här gången tänker jag leverera en rejäl kravspecifikation.

Jag hoppas att vi ses där. Har du inte anmält dig ännu, så anmäl dig nu!