Rättighetsalliansen gör bort sig

Det är aldrig kul att få juridiska hotbrev. Jag vet. Jag har fått dem. Men jag kan inte låta bli att tänka att Anna Troberg är en tillräckligt smart person för att förstå att det idiotiska brev som Rättighetsalliansen (Antipiratbyrån) skickade idag är som om de hade skickat gratis godis. Det är som själva grundvalen för en riktigt kraftfull antispinnkampanj. Faktum är att värre dynga än denna har jag svårt att ens föreställa mig:


Finns även att läsa direkt på Slideshare.

Jag hoppas att Anna tar hjälp av den alltid lika stilistiskt säkra (och uppretade) Emma och författar ett riktigt TPB-inspirerat svarsbrev och sedan publicerar det över precis hela Internet.

På sätt och vis har ju Piratpartiet, och Anna, redan påbörjat de svaren, men formuleringar som:

Brevet är ett väl formulerat utpressningsbrev från upphovsrättsindustrins förkämpar, Rättighetsalliansen. Man slår bestämt fast att Piratpartiet ägnar sig åt olagligheter när vi ger Pirate Bay internetuppkoppling. Man meddelar lite torrt att Piratpartiet och “deras styrelseledamöter och andra ställföreträdare” kommer att dras inför rätta om vi inte senast den 26 februari klipper Pirate Bays internetaccess. […] Det faktum att det inte är olagligt att förse Pirate Bay eller någon annan sajt med internetaccess talas det tyst om. Det faktum att det överhuvudtaget inte finns någon lista över sajter som det skulle vara olagligt att vara internetleverantör till nämns inte heller.

Men vad spelar det för roll när SFs företrädare hör av sig? Vi som följde TPB-rättegången och/eller har sett TPB AFK vet hur de brukar bete sig.

Faktum är att jag tror att det finns flera som gärna skulle hjälpa till. Vad säger ni? Ska vi inte låta Internet svara på mailet? Hur skulle du formulera ditt svar till Rättighetsalliansen? Själv är jag bara skulle kunna svara så här:

Kära Rättighetsalliansen. Vi gillar inte er heller. Men när vi råkar tänka på er så brukar tänka på en fin bild. Det brukar muntra upp oss. Man behöver Internet för att titta på den.

Blow me!

Rätt lamt. Jag vet. Ni kan säkert bättre. Kommentarsfältet står öppet, liksom Internet.

I don't think they can grasp the idea of an organization without a boss.

På Cybernormer har de förstås ohyggligt mycket bättre koll på läget än vad jag har. Läs deras analys!