Sökmotorbyrån Sverige skickar bluffakturor

Jag har läst om Sökmotorbyrån i Sverige tidigare, och skakat på huvudet och funderat på varför det kommer så fruktansvärt mycket sådan här skit från just Borås. Idag fick jag se hur MB Marketing (830831-5533) arbetar.

Idag låg det alltså en hel bunt sådana här ”avier” på kontoret på Ticmate. Inte riktigt en per .se-domän vi äger, men nästan.

Bluffakturor från sökmotorbyrån Sverige

Sådana här bluffakturor skickar Sökmotorbyrån Sverige

Alla är ställda direkt till domänen londonfotboll.se, och inte till företaget som äger domänerna.

Så här står det i det finstilta längst ner på avierna:

Sökmotorregistrering/sökmotoranmälan av er domän sker mot de 30 mest populära sökmotorerna på internet som t ex Google.se

Vi använder oss av sk Autosubmitter samt manuell indexering. Uppdatering sker löpande varannan månad, tjänsten löper i 12-månadersintervaller och förlängs automatiskt om ej uppsägan sker. Observera att detta är ett erbjudande och betalningsplikt föreligger ej. Önskar ni ej uttnyttja detta erbjudande behöver ni ej betala denna avi. Vid redigering av sökord etc. kontakta oss i god tid innan kommande uppdatering. Ytterligare information om oss och erbjudandet erhålls via vår kundtjänst på tel 0702-812807.

Jag blir ju vansinnigt sugen på att ringa upp Fredrik Blomqvist på MB Marketing och fråga vad det egentligen är han säljer, vilka de 30 mest populära sökmotorerna är och vad en manuell indexering innebär. Och jag försöker faktiskt, men Sökmotorbyrån Sverige svarar inte. Kanske inget jag skulle ha väntat mig heller. För det är nog fler som ringer och undrar varför de har fått de här avierna. De vi har fått, har avinummer mellan 1233 och 1240, vilket väl innebär att Fredrik Blomqvist har skickat åtminstone ett tusental ytterligare sådana här avier.

Om du har fått en sådan här avi, släng den inte. Tipsa först Svensk Handel om att Sökmotorbyrån Sverige fortfarande är igång. De känner redan till dem, men kan behöva fler underlag, för att behålla dem på sin varningslista.

Andra som skrivit om Sökmotorbyrån Sverige:

 

  • http://twitter.com/niklasaronsson Niklas Aronsson

    Det måste vara fantastiskt dyrt med luft i Borås, för det är ju precis det som säljs här. Patetiskt att läsa fakturan, och det är precis som du säger fantastiskt hur alla dessa skräp företag kan komma från Borås. Sveriges ruttnaste människa lär bo där och ligga bakom alla dessa bolagen. Jag hoppas att den jäveln vaknar upp med en extremt smärtsam och obotlig tandvärk i morgon!

  • Jonas

    Suck, inte undra på att branschen får ett skamfilat rykte och man varje gång måste betona att det liksom finns seriös seo som fungerar. Ändå är det ett ganska litet bekymmer jämfört med de som faktiskt betalar för, som Niklas säger, luft.

  • http://www.internetsweden.se/ Internet Sweden

    OBS – Fredrik är andranamn, tilltalsnamnet är Marcus (som i MB Marketing).
    Se även
    http://www.internetsweden.se/?x=0&y=0&s=830831-

    Han har i egenskap av enskild firma, verkat under namnen:

    •Nordisk Spärrtjänst
    •Nej Tack!
    •Webbregistrering Sverige
    •Skandinaviska Webb Kontoret
    •Nordiska Webb Byrån
    •Skandinavisk Webb Optimering
    •Svensk Webb Optimering
    •Nordisk Web Positionering
    •MB-Marketing Borås

    och enskilda firmor = Fysisk person = personnummer = listas inte med 4 sista siffror på varningslistor pga PuL = svårare att komma åt och varna för, än andra bolagsformer

    Och kika på min ”nya” 5-stegsguide rörande hantering av bluffakturor:
    http://www.internetsweden.se/guider-och-utbildning/har-du-fatt-en-bluffaktura/

    • http://www.lindqvist.com/ Nikke Lindqvist

      Superguide Peter! Du gör ett så himla bra jobb mot de här skurkarna.

  • http://www.tnyholm.se/ Tobias Nyholm

    Jag plussar detta inlägg för jag tycker att det är bra att du belyser oseriösa företag.

  • http://www.facebook.com/kristina.ponting Kristina Anna Ingeborg Ponting

    Som vanligt, ett nöje att läsa din Blogg, ”Bloggen som törs lite mer!” Synd med så många seo skojare som förstör för dom seriösa i en nog så skamfilad bransch. Ser framemot nästa artikel i ämnet, kram och ha en bra fortsättning på sommaren:) The Lady in black

  • http://www.elsaleonie.se/ Daniel Sandström

    Tyvärr är den sista idioten inte född. Bra att du belyser detta!