V7ndotcom elursrebmem är över

Jag orkade inte tiden ut i V7ndotcom elursrebmem-tävlingen. Tiden räckte helt enkelt inte till. Men har följt den på avstånd under de sista veckorna. Jim Westergren kom tvåa efter att ha haft förstaplatsen i nästan två månader. Nästa svensk, Marcus Westberg, som jag mot slutet ställde om mina egna tävlingssidor till, placerade sig på femte plats. Inte illa.

Grattis till båda två!

Det var roligt att se att vinnarna var de sidor som var bäst optimerade och hade den största mängden inkommande länkar från så många bra sajter som möjligt.

Själv har jag fortsatt tävlandet i den ständigt pågående tävlingen om säljande sidor som ändå placerar sig på topp i sökresultaten. Jag tror nämligen att det är så man måste se det. Som en ständigt pågående tävling där den mest motiverade vinner. Den mest motiverade kommer att anlita de bäste sökmotorkonsulterna, bygga de bästa länksamarbetena, anpassa sajtstrukturen och den tekniska uppbyggnaden och alla dessa saker tillsammans kommer inte bara att ge de bästa positionerna i sökmotorerna, utan också den bästa sajten som leder till de bästa affärerna.

Det, mina vänner, är vad nästa generation sökmotoroptimering måste handla om. Annars kan man nog lika gärna låta bli.